Bobcat-egenskaber, habitat, reproduktion, ernæring

543
Anthony Golden

Det bobcat eller mexicansk vildkatLynx rufus) er et nordamerikansk pattedyr af Felidae-familien. Det er en af ​​de fire arter af lynx, der er anerkendt over hele verden, og en af ​​de mindst truede.

Det er en af ​​to arter af los kendt i Nordamerika sammen med den canadiske los. Lynx canadensis. Det er en af ​​de mest og bedst studerede katte i USA, men mange aspekter af dets biologi forbliver ukendt syd for dets udbredelse (Mexico).

Bobcat (Lynx rufus) Af marlin skader [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Bobcaten har 12 anerkendte underarter i hele sit sortiment, blandt hvilke der er L. r. rufus, baileyi, californicus, escuinapae, fasciatus, floridanus, gigas, oaxacensis, pallescens, peninsularis, superiorensis og texensis.

Lynx er, ligesom en stor del af katte, ensomme dyr med et aktivitetsmønster dag og nat. Mange forfattere indikerer, at losen er et opportunistisk rovdyr, men andre bekræfter, at denne katte har udviklet sig som et rovdyr, der er specialiseret i fangst af lagomorfe..

På trods af at de primært er jordbaserede, klatrer de meget godt på grund af tilstedeværelsen af ​​veludviklede tilbagetrækkelige kløer. Unge og unge kan gemme sig på træerne, mens moderen er på jagt.

Bobcats etablerer territorier, der kan variere i sæsonbestemte størrelse. Hannerne har normalt et større territorium, som overlapper hinanden med flere hunner. Dette område har tendens til at udvide sig i reproduktionssæsonen og mindske antallet af kvinder, der har små afkom..

Desuden er ændringer i territoriets størrelse en afspejling af mønsteret af bytte overflod. Hannerne kan jage større dyr end hunner på grund af forskellen i størrelse mellem kønnene. Valget af mindre byttedyr af kvinder indikerer dog, at de lever af det mest rigelige bytte i habitatet..

Artikelindeks

  • 1 Generelle egenskaber
  • 2 Habitat og distribution
    • 2.1 Levested
    • 2.2 Distribution
    • 2.3 Bevaring
  • 3 Afspilning
  • 4 Ernæring
  • 5 Adfærd
    • 5.1 Territorialitet
    • 5.2 Kommunikation og virkning af urin
  • 6 Referencer

Generelle egenskaber

Bobcaten er den mindste af de fire arter af los, der er kendt over hele verden. Lynx rufus det er en seksuelt dimorf art, hvor hanner er større end hunner.

Disse katte kan nå størrelser på op til 63 cm høje og 1,6 meter lange, fra hoved til halespids. De kan veje i gennemsnit mellem 7 og 12 kg, selvom optegnelserne for nogle mandlige prøver overstiger 18 kg.

Dens pels er rødbrun, let flettet med grå og sorte toner i ryggen. I den laterale region er den lettere, og pletten falder mod den ventrale region, som har en lys nuance med spredte sorte pletter. Denne farve tillader en god camouflage med sit naturlige habitat.

Ekstremiteterne har en farve, der ligner den dorsale region. Forbenene har internt et par sorte bånd, der adskiller dem fra andre arter af slægten. Benene er lange, ørerne er spidse og halen måler omkring 20 centimeter og er bundet med en sort spids..

Habitat og distribution

Habitat

Bobcaten har ganske kontrasterende levesteder. I USA besætter de nåleskove og blandede boreale skove, lavlandsskove, kystmyrer i sydøst og ørkener og kratmarker mod sydvest. I Mexico kan de besætte tør skrubbe og græsarealer såvel som tropiske miljøer.

Højde, de kan optage rum fra havets overflade til 3.500 meters højde. De levesteder, de besætter, kan variere fra ørkenområder som Sonoran-ørkenen i Mexico, hvor de er meget almindelige, buskeområder (krat), savanner, skove og områder med græsarealer.

Disse steder med en høj indgriben i form af afgrøder bruges ikke meget af disse katte på grund af den lave tilgængelighed af bytte. Af denne grund er de mere almindelige i områder med tæt vegetation, især i undergrunden, hvor de etablerer forfølgelsesområder og deres flugt huler og plejer unge..

Fordeling

Distribution af bobcat Lynx rufus Af Forfatteren af ​​værket og IUCNs rødliste geodata [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Bobcats har en bred distribution i Nordamerika og besætter fra det sydlige Canada, en stor del af USA til staten Oaxaca i Mexico, som er den sydligste grænse for deres distribution. Det er den eneste art af lynx, der optager næsten hele sin historiske udbredelse i dag.

Dens fravær mod den sydlige del af vulkanen Tehuantepec skyldes sandsynligvis fraværet af bytte og ikke konkurrencen med økologisk lignende arter. Denne art ser ud til at udvide sin udbredelse mod nord i Canada som et resultat af skovrydning af naturlige skove.

Med anvendelsen af ​​kamerafælder er tilstedeværelsen af ​​bobcats blevet bestemt længere nord for de canadiske Rockies, hvilket har øget dets udvidelse mere i modsætning til hvad man troede.

I USA blev de i løbet af det 20. århundrede praktisk talt jaget til deres eliminering i delstaterne Iowa, Illinois, Indiana, Ohio og Missouri på grund af tab af levesteder og udnyttelse. Imidlertid er befolkningerne i disse stater i øjeblikket ved at komme sig..

En del af dets nordlige fordeling overlapper hinanden med en anden større arter af los, Lynx canadensis.

Bevarelse

Befolkningstendenserne for denne art er stabile, men nogle regionaliserede pres kan være en udfordring for dens bevarelse.

Denne art er inkluderet i tillæg II til CITES på grund af sin handel. I de sidste 2 årtier har det været den mest kommercielle katte for sin pels.

Jagt efter den ulovlige pelshandel, tab af levesteder, der tilskrives væksten i urbaniserede områder og skovrydningsaktiviteter, er de største trusler fremover..

På den anden side er de også sårbare over for indtagelse af forgiftede gnavere i byer og for genetisk isolation forårsaget af sammenbruddet i levestedernes kontinuitet..

Lynx sjældent hyppige forstyrrede levesteder, så det er meget sjældent at se dem uden for naturlige økosystemer. I nogle områder som Florida er deres befolkning stærkt faldet på grund af effekten forårsaget af introduktionen af ​​eksotiske arter såsom burmesiske pythoner..

Konflikter med husdyr som katte og hunde er også en kilde til trussel. De er også tilbøjelige til overførsel af sygdomme i nogle befolkninger i det østlige Canada og til at blive kørt over, når de bruger vejene som passager..

Reproduktion

Hannerne af denne art reproducerer med flere hunner, og i reproduktionssæsonen udvider de normalt deres vifte af territorial bevægelse. På denne måde øger de chancerne for at reproducere med kvinder, der har territorier, der overlapper dine..

Mænd viser en sæsonmæssig reduktion i spermatogen aktivitet om sommeren og det tidlige efterår, men dette mønster er reduceret hos modne mænd..

Parringssæsonen varierer, når højde, længde, bredde og klimatiske variationer ændres. Reproduktive begivenheder kan forekomme i løbet af året, men der er et højdepunkt fra august til december.

Hunnen i proestrusfasen begynder at markere strategiske steder med sin urin, der skal opdages af hannerne. De fleste fødsler forekommer mellem april og maj. Nogle kvinder, der reproducerer tidligt, kan have et andet kuld i slutningen af ​​året.

Kuldene kan variere mellem 2 og 6 hvalpe, der generelt forbliver beskyttet i deres huler indtil tre måneders alderen. Amning kan vare mellem to og tre måneder. Kvinder tager sig af deres unger alene, indtil de får færdighederne til at jage uafhængigt og afgrænse deres eget territorium..

Bobcat i forfølgelsesposition Af Letartean [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)]

Ernæring

Bobcats har en ret varieret diæt, der hovedsageligt består af kaniner og andre små gnavere, men er mindre specialiserede end andre arter af bobcats såsom Lynx kanadenser.

Valget af byttet, som denne katte spiser, afhænger i høj grad af den midlertidige tilgængelighed, de har i de territorier, de besætter..

Lagomorphs udgør, på mange af de lokaliteter, de besætter, mere end 70% af kosten. Tilstedeværelsen af ​​kaniner er afgørende for, at der kan etableres en levedygtig bobcatpopulation. Blandt de mest forbrugte lagomorfe arter er Lepus sp, Romerolagus diazi, Sylvilagus audubonii, S. cunicularius, S. floridanus.

Derudover kan gaupe inkludere mere end 20 ekstra arter i deres kost. Disse inkluderer et stort udvalg af små gnavere og en stor mangfoldighed af egernarter.

Hannerne kan fange store byttedyr, herunder unge hovdyr såsom slægten hjorte Odocoileus og andre mellemstore pattedyr, herunder possums, mustelids, procyonids og porcupines.

De kan også lejlighedsvis fange forskellige fuglearter og krybdyr, såsom firben og slanger, når ressourcerne er begrænsede. På den anden side kan de jage kæledyr som hunde, katte og husdyr..

Opførsel

Disse dyr har generelt en glat opførsel. På grund af dette er meget af den økologiske information, der er indsamlet til dette dyr, lavet fra værktøjer såsom telemetri og undersøgelse af dyr, der er dræbt ved sportsjagt..

Territorialitet

Mandlige gaupe etablerer territorier op til 1,65 gange større end hunnernes. De kvindelige territorier spænder fra næsten 1 til 43 kmto mens mænd besætter fra 3 til næsten 168 kmto med et gennemsnit på 39,7 kmto. For at beskytte deres territorium markerer de træerne med deres klør eller med afføring og urin..

Kvinder og mænd udvider og kontraherer deres territorium baseret på sæsonbestemthed, hvor de største territorier er i begge køn i vintersæsonen. Hannerne besætter betydeligt større territorier om vinteren.

Tætheden af ​​disse katte varierer alt efter det område, de besætter. De har en tendens til at blive foretrukket i områder med midterbjerg med høj kratoverdækning og stejle områder med en overflod af nåletræer.

På den anden side har vinterkatten en tendens til at besætte områder, hvor lagene af sne ikke er så tykke. I løbet af denne sæson har de en tendens til at ses oftere i åbne områder som veje, klipper og granskovplantager, hvor der har været et større antal indikationer på tilgængeligt bytte.

Lynx rufus Af Bighouse2015 [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Kommunikation og virkninger af urin

Urinen fra disse katte har et højt indhold af svovlforbindelser, hvilket resulterer meget effektivt til at ændre deres byttes fodringsadfærd..

Disse semiokemiske forbindelser afviser dyr som Odocoileus hemionus, Odocoileus virginianus, Lepus americanus Y Marmot monax forhindrer dem i at skade skovplantagerne.

Pulverisering af urinen i træer og klipper indikerer også sundhedstilstanden, reproduktionstilstanden og dens tilstedeværelse før andre prøver. Denne type olfaktoriske signaler er den vigtigste kommunikationsmekanisme.

Derudover er de blevet observeret gnides deres pels mod træbarken og udsender vokaliseringer. Disse sidste aspekter af deres adfærd er stadig lidt undersøgt..

Referencer

  1. Allen, M. L., Wallace, C. F., og Wilmers, C. C. (2015). Mønstre i bobcat (Lynx rufus) duftmarkering og kommunikationsadfærd. Tidsskrift for etologi, 33(1), 9-14.
  2. Aranda, M., Rosas, O., Ríos, J. D. J., & García, N. (2002). Sammenlignende analyse af vildkattens diæt (Lynx rufus) i to forskellige miljøer i Mexico. Acta zoológica mexicana, (87), 99-109.
  3. Chamberlain, M. J., Leopold, B. D., og Conner, L. M. (2003). Rumbrug, bevægelser og valg af habitat for voksne bobcats (Lynx rufus) i det centrale Mississippi. Den amerikanske Midland Naturalist, 149(2), 395-406.
  4. Fritts, S. H., & Sealander, J. A. (1978). Diæter af bobcats i Arkansas med særlig reference til alder og kønsforskelle. Journal of Wildlife Management, 533-539.
  5. Fritts, S. H., & Sealander, J. A. (1978). Reproduktiv biologi og populationsegenskaber hos bobcats (Lynx rufus) i Arkansas. Journal of Mammalogy, 59(2), 347-353.
  6. Gañán, N., González, R., Sestelo, A., Garde, J. J., Sánchez, I., Aguilar, J. M.,… & Roldan, E. R. S. (2009). Mandlige reproduktive træk, sædkryopræservering og heterolog in vitro-befrugtning i bobcat (Lynx rufus). Teriogenologi, 72(3), 341-352.
  7. Kelly, M., Morin, D. & Lopez-Gonzalez, C.A. 2016. Lynx rufus . IUCNs røde liste over truede arter 2016: e.T12521A50655874. http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-1.RLTS.T12521A50655874.da. Downloadet den 25. december 2019.
  8. Lovallo, M. J. og Anderson, E. M. (1996). Bobcat (Lynx rufus) hjemmestørrelse og anvendelse af habitater i det nordvestlige Wisconsin. American Midland Naturalist, 241-252.
  9. Mattina, M. J. I., Pignatello, J. J., & Swihart, R. K. (1991). Identifikation af flygtige komponenter i bobcat (Lynx rufusurin. Tidsskrift for kemisk økologi, 17(2), 451-462.
  10. McLEAN, M. L., McCAY, T. S. og Lovallo, M. J. (2005). Påvirkning af alder, køn og årstid på bobcatens diæt (Lynx rufus) i Pennsylvania. Den amerikanske naturlandskabsmand, 153(2), 450-454.
  11. McCord, C. M. (1974). Valg af vinterhabitat af bobcats (Lynx rufus) på Quabbin-reservationen, Massachusetts. Journal of Mammalogy, 55(2), 428-437.
  12. Parker, G. R. og Smith, G. E. J. (1983). Køn- og aldersspecifikke reproduktive og fysiske parametre for bobcatten (Lynx rufus) på Cape Breton Island, Nova Scotia. Canadian Journal of Zoology, 61(8), 1771-1782.
  13. Valencia-Herverth, R. og Valencia-Herverth, J. (2012). Tilstedeværelsen af ​​vildkatten (Lynx rufus) i tropiske regnskove i staten Hidalgo, Mexico. Therya, 3(1), 81-85.
  14. Winegarner, C. E. og Winegarner, M. S. (1982). Reproduktiv historie for en bobcat. Journal of Mammalogy, 63(4), 680-682.

Endnu ingen kommentarer