Hammerhead bat egenskaber, habitat, reproduktion, fodring

3516
Basil Manning

Det hammerhead bat (Hypsignathus monstrosus) er et flyvende pattedyrsrepræsentant for familien Pteropodidae, underordnet Megachiroptera, ordre Chiroptera. Det er den eneste levende repræsentant for slægten Hypsignathus.

Det er i øjeblikket den største flagermusart, der findes på det afrikanske kontinent. Deres aktivitet er hovedsageligt natlig, de aborre i baldakinen består af træer, der overstiger 25 meter i højden. Disse flagermus danner grupper på mindre end 25 personer, når de ikke er i ynglesæsonen..

Hammerhead bat (Hypsignathus monstrosus). Af G H Ford / Public domain

På de lokaliteter, hvor denne art findes, er de ret almindelige og hyppige i skovklædte økosystemer med lille indblanding i lavlandet. I reproduktionssæsonen har mænd en tendens til altid at samle sig på de samme steder (udstillingsarenaer på faste steder), så denne art etablerer parring af "leks".

Som andre arter af tropiske frugtflagermus har disse flagermus en vigtig rolle i spredning af frø, bestøvning af blomster og restaurering af skovsystemer..

På grund af denne vigtige rolle i økosystemet er tilstedeværelsen af ​​disse flagermus i visse levesteder en indikation af tilstanden for bevarelse af skovene. Denne art skelnes ved at have den højeste grad af seksuel dimorfisme blandt flagermus.

Artikelindeks

  • 1 Generelle egenskaber
    • 1.1 Størrelse og vægt
    • 1.2 Vingespænding
    • 1.3 tænder
    • 1.4 Farvelægning
    • 1.5 Differentielle egenskaber ved hannen
  • 2 Habitat og distribution
    • 2.1 Levested
    • 2.2 Distribution
  • 3 Afspilning
    • 3.1 Fødsel og antal afkom
  • 4 mad
  • 5 Bevaringsstatus
    • 5.1 Medicinsk betydning
  • 6 Referencer

Generelle egenskaber

Disse flagermus er blandt de mest seksuelt dimorfe arter.

Størrelse og vægt

Hannerne overgår kvinder i størrelse og vægt. Hannerne vejer i gennemsnit omkring 420 gram, mens hunnerne vejer lidt over 220 gram. Den samlede hoved-kropslængde, undtagen halen, varierer fra 193 til 304 cm, med hanner som den største..

Hammerhead flagermus sammen med andre relaterede arter. Af Internet Archive Book Images / Ingen begrænsninger

Vingespænding

Vingerne på disse store flagermus kan være op til 97 cm hos de største hanner og lidt mere end 65 cm hos hunnerne..

Tandpræsentation

Den anden præmolare og alle molære tænder er markeret flettet sammenlignet med andre arter i Pteropodidae-familien..

Farvning

Farven på disse flagermus er gråbrun eller lysebrun. Brystområdet er lysere, og denne farve strækker sig rundt om halsen og danner en kort halskæde. En hvidlig plaster dækker bunden af ​​øret.

Mænds differentielle egenskaber

Hannerne kan genkendes under flyvning ved deres lange, firkantede og afkortede hoved. Derudover har de udvidede ansigter uden pels med en tyk, hammerformet snude, hvorfor de får deres fælles navn.

Et andet særpræg hos mænd er tilstedeværelsen af ​​store, hængende læber, der foldes over næsen. Mænd har også en ekstraordinær udvikling i deres organer for at udsende vokaliseringer.

Disse har et par sække, der åbner på begge sider af nasopharynx. Disse sække kan puste efter ønske og fungere som en stor udvidelse af stemmeboksen (strubehovedet) og stemmebåndene..

Strubehovedet er næsten lige så langt som halvdelen af ​​rygsøjlen, og når det er fyldt, dækker det det meste af brysthulen, skubber hjertet og andre organer såsom lungerne tilbage og til siderne..

Lyden produceret af disse flagermus er en kontinuerlig squawk eller kvak, der er meget kraftig for at tiltrække kvinder over trætoppene. På den anden side har hunner et normalt ansigt, der minder meget om det for den flyvende ræv eller slægten Ephomophorus.

Pharynx-tilpasninger af Hammerhead Bat (Hypsignathus monstrosus) Af TecumsehFitch / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Habitat og distribution

Habitat

Hammerhead flagermus har en stor mangfoldighed af skove, op til 1800 meter i højden. Findes i levesteder, herunder tropiske, fugtige skove i lavlandet, flodskove, sumpe, palmeskove, mangrover og skovfragmenter omgivet af savanneøkosystemer.

Der er rapporteret om nogle kunstige steder, hvor disse dyr kan overnatte, men det er sjældent, at de aborre i antropiske eller stærkt intervenerede miljøer. De kan også observeres i nogle huler, men disse levesteder er lidt brugt af denne art.

Fordeling

Hypsignathus monstrosus fordeling. Af A proietti / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Denne art er hovedsageligt blevet rapporteret i de centrale og vestlige regioner i ækvatorial Afrika med et par populationer mod øst i Etiopien og Kenya. Dens sydligste fordeling svarer til Angola og Den Demokratiske Republik Congo.

Mod vest er arten mere almindelig og spredes over store dele af Cameroun, Ækvatorialguinea, Ghana, Elfenbenskysten, Gabon, Sierra Leone, Sudan, Togo og Uganda. Mod nord er der nogle befolkninger i Burkina Faso og Guinea-Bissau.

Reproduktion

Hammerhead flagermus har præferencer for avlssteder domineret af træer af arten. Terminalia catappa (Combretaceae). Disse træer er frugtproducenter, der i høj grad tiltrækker disse flagermus, hvilket letter etableringen af ​​reproduktive kolonier..

De er let placeret på grund af de specifikke opkald, som mændene foretager på disse planteformationer. På den anden side har mænd en tendens til at danne grupper eller store parringsekser, der spænder fra et dusin individer til flere hundrede, for at foretage parringsopkald og tiltrække kvinder..

Parring sker to gange om året i de tørre årstider mellem juni og august og fra december til februar..

Hver mand afgrænser et område på omkring 10 meter i diameter, hvorfra han udsender opkald fra de tidlige timer om natten og de tidlige timer før daggry. Hannerne ledsager deres sange med små udstillinger af åbning og klappning af vingerne..

Kvinder flyver over grupperinger af hanner og vælger til sidst en eller flere hanner at parre sig med. Kvinder begynder at reproducere omkring seks måneders alder, mens mænd gør det på et og et halvt år..

Fødsel og antal afkom

De fleste fødsler forekommer mellem august og september, med en anden top mellem oktober og december. Kvinder føder en enlig ung, men der er flere rapporter om kvinder, der føder et par unger. Hver kvinde kan føde op til to gange om året, fordi denne art har postpartumvarme.

Fodring

Disse flagermus er hovedsageligt frugtspisere, de kan forbruge en lang række frugter (papirmasse og juice), der er hjemmehørende i de skove, de besætter. De vigtigste frugter i din kost er figner (Ficus). Ud over disse kan de forbruge frugter af nogle afgrøder såsom mango (Mangifera), guavaer (Psidium), soursop (Anonna) og bananer (Muse).

Frugterne, som denne store flagermus spiser, kan spises i det samme træ, der producerer dem, eller de kan transporteres til nærliggende træer, hvor de tygges for at ekstrahere den søde papirmasse..

Nogle forfattere beskriver nogle angreb på fjerkræ som kyllinger, der blev bundet af benene til stolper eller træer. Men sidstnævnte er meget sjældent, og der er ikke meget information om disse kødædende vaner..

Disse flagermus drikker vand ved at flyve lavt over vandløb. Når de er tæt på vandkilden, tager de den ved at stikke tungerne ud og gøre flere strejker, indtil de er tilfredse..

Bevarelsestilstand

Disse flagermus har et bredt distributionsområde. På grund af dette er de inkluderet i kategorien med mindst bekymring ifølge IUCN, selv om status for befolkningerne i denne store flagermus i det meste af dens rækkevidde er ukendt..

De største trusler mod denne art er den kontinuerlige ødelæggelse af dens levesteder og skovfragmentering. På den anden side jages og elimineres disse dyr under deres parringslek på grund af den mængde støj, de genererer. Derudover jages de løbende for at blive indtaget som mad i det meste af deres distributionsområde..

Medicinsk betydning

Denne art viser sig også at være af medicinsk betydning, da den udgør et naturligt reservoir for Ebola hemorragisk feber-virus. Disse flagermus kan migrere mellem lande, hvilket kan forklare virusens ankomst til lande uden tidligere infektioner som Guinea.

Ifølge forskning ville den vigtigste form for infektion gennem flagermus være forbruget af deres kød.

I mange regioner, hvor der for nylig er opstået udbrud, opretholdes der ofte hyppige undersøgelser af forskellige dyregrupper, der er naturlige reservoirer af denne virus. Sådan forskning er beregnet til at forhindre og forudsige fremtidige udbrud af hæmoragisk feber..

Referencer

  1. Bradbury, J. W. (1977). Lek parringsadfærd i hammerhovedet. Zeitschrift für Tierpsychologie, Fire. Fem(3), 225-255.
  2. De Nys, H. M., Kingebeni, P. M., Keita, A. K., Butel, C., Thaurignac, G., Villabona-Arenas, C. J.,… & Bourgarel, M. (2018). Kortlægning af ebolavirus i frugivorøse og insektædende flagermus i Guinea, Cameroun og Den Demokratiske Republik Congo, 2015-2017. Emerging infektionssygdomme, 24(12), 2228.
  3. Feldmann, H., Jones, S., Klenk, H. D., & Schnittler, H. J. (2003). Ebolavirus: fra opdagelse til vaccine. Naturanmeldelser Immunologi, 3(8), 677-685.
  4. Langevin, P. og Barclay, R. M. (1990). Hypsignathus monstrosus. Pattedyrsarter, (357), 1-4.
  5. Leroy, E. M., Kumulungui, B., Pourrut, X., Rouquet, P., Hassanin, A., Yaba, P.,… & Swanepoel, R. (2005). Frugtbats som reserver af Ebola-virus. Natur, 438(7068), 575-576.
  6. Magloire, N. C. J., Blaise, K., & Inza, K. (2018). Variations saisonnières des effectifs de Hypsignathus monstrosus h. allen, 1861 dans les sites d'appels sexuels (Abidjan, Elfenbenskysten). International Journal of Innovation and Applied Studies, 24(2), 755-763.
  7. Nowak, R. M. og Walker, E. P. (1994). Walker's flagermus i verden. JHU Tryk.
  8. Nowak, R. M. og Walker, E. P. (1999). Walker's Mammals of the World (Bind 1). JHU tryk.
  9. Shuker, K. (2014). Dyrene, der gemmer sig fra mennesket: Søger verdens sidst uopdagede dyr. Cosimo, Inc ...
  10. Tanshi, I. 2016. Hypsignathus monstrosus (fejlagtig version offentliggjort i 2017). IUCNs røde liste over truede arter 2016: e.T10734A115098825. https://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-3.RLTS.T10734A21999919.da. Downloadet den 8. marts 2020.

Endnu ingen kommentarer