Røde kænguruegenskaber, fodring, reproduktion, adfærd

1126
Egbert Haynes

Det Rød kænguru (Macropus rufus) er et pungdyr, der tilhører familien Macropodidae af ordenen Marsupialia. Det er i øjeblikket det største pungdyr i verden og det største indfødte pattedyr i Australien..

Denne arts overflod i dens udbredelsesområde er tæt forbundet med miljøforhold, indflydelse af nedbørshændelser, afhængigheden af ​​befolkningstæthed og tilgængeligheden af ​​ressourcer..

Rød kænguru (Macropus rufus)
Foto af David J. Stang / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Disse dyr er i stand til at bevæge sig over store afstande efter lokale nedbørshændelser, når ressourcerne er knappe. På grund af dette er den røde kænguru (Macropus rufus) betragtes ofte som en nomadisk art sammenlignet med andre arter af slægten, der er mere stillesiddende.

På trods af dette viser nylige beviser, at kun nogle få populationer af denne art udviser nomadisk opførsel. Befolkningstætheden i disse store pungdyr har tendens til at stige i regntiden og falde hurtigt i den tørre sæson..

Artikelindeks

  • 1 Generelle egenskaber
    • 1.1 Hoved
    • 1.2 Størrelse og vægt
    • 1.3 Hale
    • 1.4 Ekstremiteter
    • 1.5 Bevægelse og kropsholdning
    • 1.6 Farvelægning
    • 1.7 Befolkning
  • 2 Taxonomi
  • 3 Fodring
  • 4 Afspilning
    • 4.1 Embryonal diapause
    • 4.2 Amningsfaser i den røde kænguru
  • 5 Adfærd
    • 5.1 Parring
    • 5.2 Kampkamp mellem mænd
    • 5.3 Daglig aktivitet
  • 6 Levested og fordeling
  • 7 Bevarelsesstatus
    • 7.1 Rovdyr
  • 8 Referencer

Generelle egenskaber

Hoved

Hovedet på de røde kænguruer er lille i forhold til kroppens størrelse. De har et par fremtrædende ører, som de holder oprejst og rettet fremad som et tegn på alarm. Ansigtet er let aflangt og har brede næsebor.

Størrelse og vægt

En fuldvoksen mandlig rød kænguru kan være mellem 1,6 og 1,8 meter høj i oprejst stilling, mens hunner er mindre på 80 cm til 1 meter..

Voksne mænd når en vægt på 89 kg eller overstiger 90 kg. Kvinder er en tredjedel af størrelsen af ​​mænd og kan nå op til 36 kg.

Hale

Halen er ret lang og kan nå cirka 1,3 meter i hanner. Dette udgør et tredje støttepunkt, når kænguru er i en hviletilstand og fungerer som et ror, når de bevæger sig hurtigt. Halens muskulatur er stærk nok til at bære kænguruens vægt.

Ekstremiteter

Bagbenene er lange og stærke. Den anden og tredje tæ på bagbenene er smeltet sammen ved at tilpasse sig til at hoppe som et middel til bevægelse.

Forbenene er korte, med muskulære underarme hos mænd og har kløer, som de bruger til pleje og kamp i frieri. Hannernes krop er mere robust end kvinder i almindelighed.

Kvinder har en pose eller pose, der er fraværende hos mænd og fungerer som en yngelpose, når en ung er født..

Bevægelse og kropsholdning

Røde kænguruer som andre makropodarter bevæger sig hurtigt gennem hopping på deres bagben. Quadruped bevægelse som set i de fleste pattedyr er ikke mulig for dem på grund af deres tilpasning til spring.

Denne mekanisme er en billig form for bevægelse, idet energiforbruget er relativt konstant, når man bevæger sig i høj hastighed på grund af genanvendelse af elastisk energi i bagbenens sener..

Hvis der ikke var nogen elastisk genanvendelse af energi, ville hastigheden af ​​energiforbrug under rejsen være næsten dobbelt så høj. Kænguruer kan rejse omkring 14 m / s, hoppe op til tre meter høje og strække sig 10 meter vandret. På trods af dette rejser de generelt med lavere springhastigheder.

Når en kænguru er i hviletilstand, sidder den generelt på bagbenene næsten fuldt oprejst og bruger sin lange hale som et tredje støttepunkt som et stativ. Når de søger, kan de bruge deres forben som støttepunkt, mens de bevæger sig bagbenene på samme tid..

Farvning

Hannerne har normalt en rødbrun farve i den dorsale region og en creme til grålig farve i den ventrale region. På grund af dette kaldes de røde kænguruer. Hunnerne har derimod en grålig farve og er mindre iøjnefaldende end hannerne, der minder meget om afkom og unge..

I de mere tørre regioner i dens rækkevidde kan kvinder have en mere rødlig farve.

Befolkning

Det er en af ​​de mest rigelige arter af kænguruer i Australien. De danner små grupper sammenlignet med andre arter af kænguruer, der består af cirka et dusin individer maksimalt. På trods af dannelse af grupper viser de kun få attributter af omgængelighed, der er til stede i de fleste selskabspattedyr.

Hver gruppe består af mindst en dominerende mand med flere hunner, som han udelukkende parrer med. Gruppestørrelse bestemmes af lidt undersøgte tilfældige processer.

Enkeltpersoner forlader og går konstant ind i gruppen, så den altid er i konstant strøm. Derudover er der ikke etableret nogen nære relationer inden for gruppen, hvor de eneste stærke relationer er dem mellem hunnerne og deres afkom..

Når den dominerende mand udfordres af en mand uden for gruppen for retten til at parre sig, opstår der normalt en konfrontation mellem begge mænd..

Taxonomi

Animalia Kingdom

Phylum: Chordata

Underfilm: Vertebrata

Klasse: Mammalia

Underklasse: Theria

Infraklasse: Marsupialia

Rækkefølge: Diprodontia

Familie: Macropodidae

Slægt: Macropus

Arter: Macropus rufus

Fodring

Disse store pungdyr er specielle planteædere med en diætpræference for yngre, blødere grønne planter med højere ernæringsindhold..

De bruger normalt store mængder fragmenter af disse planter. Fordøjelsen sker ved mikrobiel gæring i den forreste mave.

Mandlig rød kænguru i fodringsaktiviteter
Ltshears / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

I løbet af den tørre årstid, på grund af utilstrækkelige ressourcer til at opretholde en høj kængurupopulation, øges dødeligheden på grund af utilstrækkelig ernæring. De mest berørte individer er unge, fordi græssets kvalitet er lav, og de større hanner, fordi vegetationen ikke er nok til at dække deres energibehov..

Både ammende kvinder og mænd, der er involveret i frieri og parringsaktiviteter, er mest berørt af manglen på kvalitetsfødevarer. Disse grupper af kænguruer vælger også den vegetation, der har den højeste ernæringskvalitet.

Nogle diætforsøg peger på planten Enneapogon avenaceus sammen med andre græsser som en af ​​de vigtigste i kosten af ​​røde kænguruer. Græsarealer optager mellem 67 og 95% af kosten afhængigt af deres tilgængelighed i græsningsarealet.

Reproduktion

Dagsopgaver (Macropus rufus)
Rufus46 / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Røde kænguruer reproducerer hele året kontinuerligt og asynkront, hvis de betingelser, de findes i, er gunstige.

Dette sker som en tilpasning til uforudsigelig og uregelmæssig nedbør, der producerer ekstremer i mængden og kvaliteten af ​​vegetationen, der forbruges af kænguruer. Kvinder modnes mellem 15 og 20 måneder, mens mænd modnes omkring 2 år.

Mandlig rød kænguru opretholder et polygynøst parringssystem, dvs. de opretholder en gruppe hunner, som de parrer sig med, når forholdene er rigtige. Når regntiden begynder, og hunnerne genvinder deres kropstilstand op til en bestemt tærskel, begynder de hurtigt at gå i varme.

Som de fleste makropodoid pungdyr udgør varme og parring efter fødsel et normalt mønster i artens reproduktive begivenheder. I denne video kan du se parringen mellem to eksemplarer:

Embryonal diapause

I den røde kænguru resulterer på hinanden følgende kalve fra postpartum-estrus efterfulgt af embryonal diapause og reaktivering af embryoet i midten af ​​amningen, når den forrige kalv permanent kommer ud af posen.

Normalt stopper det andet embryo ved blastocyststadiet og fortsætter sin udvikling, når forholdene er ideelle..

Dette fænomen er kendt som fakultativ embryonal diapause, som gør det muligt at frakoble befrugtning fra fødslen, hvilket sikrer, at postnatal udvikling sker under de mest gunstige betingelser for afkomets overlevelse..

Det andet embryo, der dannes efter fødslen af ​​en baby, genoptager sin udvikling, når den første baby er uafhængig af moderen..

Laktationsfaser i den røde kænguru

Amning i disse kænguruer er opdelt i flere faser:

-Fase 1

Det udgør en forberedende fase under graviditeten, inden mælk produceres.

-Fase 2

Det svarer til amning i eutherian pattedyr og består af to trin, en tidlig indledende fase (fase 2a), når afkomene er permanent fastgjort til patten og en anden fase (fase 2b), hvor afkom begynder et stadium af fysiologisk modning, der spænder fra 70 til 200 dage.

-Fase 3

Det begynder, når personen er fuldt udviklet og begynder med indtagelsen af ​​andre fødevarer end modermælk. På dette tidspunkt er mælken produceret af moderen rig på lipider (200 til 235 dage gammel af kalven).

Kvindelig rød kænguru, der suger sin kalv
Rufus46 / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

På samme måde aktiveres udviklingen af ​​embryonisk diapause-graviditet i overgangen fra fase 2 til fase 3. Når den nye kalv er født, holder kvinden en kalv ud af posen, indtil den er fravænnet, en kalv i posen og også en kalv, der går ind i diapausetilstanden.

Hunnen producerer mælk til afkomene i fase 3 fra en brystkirtel og mælk til fase 2b fra den anden brystkirtel til de unge, der findes i posen. Dette meget specielle fænomen er kendt som asynkron samtidig amning eller dobbelt amning..

Opførsel

Unge mandlige røde kænguruer er den mest mobile alder og kønsklasse. Spredningsafstandene for den oprindelige gruppe varierer normalt afhængigt af miljøforholdene, især det tryk, der udøves af tørken..

Fordi røde kænguruer befinder sig i åbne områder med lille huslystilgængelighed, har de en tendens til at aggregeres som en strategi for at undgå, lokalisere og reducere risikoen for rovdyr. På denne måde behandler de røde kænguruer deres kongenere i en afstand af 50 meter som en del af gruppen og investerer tid i overvågning og foder.

På trods af denne type adfærd har sammenlægning eller dannelse af store grupper konsekvensen af ​​at fremhæve intraspecifik konkurrence om ressourcer. Konkurrencen finder sted på trods af at grupperne dannet af røde kænguruer er mindre end for andre arter såsom østlige og vestlige grå kænguruer.

Parring

Olfaktoriske stimuli er en væsentlig del af påvisningen af ​​hunners reproduktive status hos mænd. De inspicerer generelt kvindens urogenitale åbning og snuser ofte hendes urin for at bestemme hendes seksuelle status..

Når manden opdager en modtagelig kvinde, følger han hende i ca. 2 timer før parring og stopper for at gifte sig og slikke hendes lemmer. Derudover holder hanen hunens hale med forbenene..

Under frieri laver mænd en række kliklyde med munden, og kvinden kan give en skingrende lyd, hvis den er hjørnet..

Når kvinden er indforstået med parring, bøjer hun sig ned og placerer sine forben på jorden, og hannen placerer sig ved at holde kvinden ved halsen med sine stærke underarme og placere benene på hver side af kvindens hale for at indlede kopulation. har varighedsintervaller på op til 20 minutter.

Kampaktiviteter mellem mænd

Når der opstår konfrontationer mellem mænd, antager de generelt en opretstående position med bagbenene strakte og stive og bruger halen som et støttepunkt..

Underarmene åbnes og lukkes kontinuerligt for visning. Når demonstrationerne er mere aggressive, ryster hannerne voldsomt med hoveder og ben..

Hvis konflikten fortsætter, konflikter mændene ved at holde hinanden med deres stærke underarme og bruge deres ben til at levere stærke spark til den modsatte mands abdominalområde, mens de holder fast i halen..

De kan også kæmpe og slå hinanden med armene og endda bide. Efter at have defineret en vinder går den mister mand tilbage.

Denne aggressive adfærd mod rivaliserende mænd kan også bruges til at forsvare sig mod nogle rovdyr såsom dingoer. På den anden side kan hanner antage disse aggressive holdninger hos mennesker og endda med kæledyr som hunde, når de opfattes som en trussel..

Daglig aktivitet

I de hotteste timer ses røde kænguruer ofte i skyggen, der præner og slikker deres underarme for at miste varme. Fordi de bebor tørre områder, er deres aktivitetsmønster begrænset til de tidlige timer om morgenen og i tusmørket og natten, når temperaturforholdene er mindre barske..

Rød kængurokalv med sin mor
Sb616 / Public domain

I løbet af denne tid udfører de røde kænguruer deres foderaktiviteter i alle planteformationer. Derudover bruger de tid på at søge efter vand, selvom de generelt udvinder det fra de planter, de spiser. Disse dyr har brug for færre mængder vand sammenlignet med andre arter, der bor i områder med højere nedbør..

Om natten kan de dække områder uden dækning af høje buske, hvor de normalt ikke ses om dagen.

Habitat og distribution

Den røde kænguru er en endemisk art i Australien. Det forekommer i meget af det australske område og koncentrerer dets befolkning hovedsageligt i tørre og halvtørre områder, hvis nedbør opretholdes mellem 250 og 500 mm om året..

De kan optage områder med træer og spredt buskvegetation, prærieområder, savanner og endda intervenerede miljøer.

Distribution af den røde kænguru i Australien
IUCN rødliste over truede arter, artsvurderere og forfatterne af de geodata. / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Inden for en population af røde kænguruer er der normalt en differentieret fordeling af individer alt efter tilgængeligheden af ​​ressourcer og reproduktiv eller udviklingsmæssig status. Voksne mænd og ammende hunner besætter områderne med de bedste ressourcer.

De naturlige systemer, de optager, er domineret af træer som den tornede wattel (Acacia victoriae). Busklaget er kendetegnet ved flerårige planter, der er resistente over for lange perioder med tørke og flere, der undgår tørke (Atriplex vesicaria og flere arter af slægten Sclerolaena).

På jordoverfladen består vegetationen af ​​en blanding af flerårige og kortvarige forbes (Helipterum Y Helichrysum spp.), Urter (Astrebla, Enneapogon, Eragrostis Y Chloris spp.) og kobberjordbær (Sclerolaena spp.)

Bevarelsestilstand

I øjeblikket er det en art, der er underlagt kommerciel udnyttelse til brug af kød og fremstilling af skind. På trods af dette opretholder arten en stabil populationsudvikling og klassificeres i henhold til IUCN i kategorien, der er mindst bekymret..

Konkurrence med husdyr som får i tørre og halvtørre områder ser ikke ud til at have en negativ effekt. Disse interaktioner har en tendens til at stige i den tørre sæson, når kænguruer fortrænger får, hvorfor de ofte elimineres af landmænd som skadedyr..

Deres befolkning kontrolleres ofte, fordi høje befolkningsstørrelser ofte forårsager forringelse af miljøet på grund af overudnyttelse af ressourcer..

Disse kænguruer har haft stor gavn af infrastrukturen til opdræt af får og andre dyr ved hjælp af kunstige vandkilder og græsgange udviklet til avlsdyr..

Rovdyr

Røde kænguruer har tendens til at være mere rigelige uden for rækkevidden af ​​dingoer, hunde introduceret i Australien. Dingoer er normalt meget effektive jægere af røde kænguruer, især på de dyr, der er unge, gamle eller dem, der er skadet..

I nogle dele af Australien antyder drabsprocenten af ​​røde kænguruer af dingoer samt udvælgelsen af ​​juvenile prøver, at dingo-aktivitet synes at have en regulerende rolle i overflod af naturlige befolkninger..

Referencer

  1. Blumstein, D. T. og Daniel, J. C. (2003). Kænguru-netværk (Macropus rufus) modtage en antipredator-fordel ved sammenlægning. Etologisk lov, 5(2), 95-99.
  2. Caughley, G. (1964). Social organisation og daglig aktivitet i den røde kænguru og den grå kænguru. Journal of Mammalogy, Fire. Fem(3), 429-436.
  3. Croft, D. B. (1991). Hjemmesortiment for den røde kænguru Macropus rufus. Tidsskrift for tørre miljøer, tyve(1), 83-98.
  4. Dawson, T. J. og Ellis, B. A. (1996). Diæter af planteædende pattedyr i australske tørre, kuperede buskområder: sæsonmæssige virkninger på overlapning mellem euro (bakkekænguruer), får og vildtlevende geder og på diæt niche bredder og valg. Tidsskrift for tørre miljøer, 3. 4(4), 491-506.
  5. Edwards, G. P., Croft, D. B., og Dawson, T. J. (1996). Konkurrence mellem røde kænguruer (Macropus rufus) og får (Ovis Vædderen) i de tørre landområder i Australien. Australian Journal of Ecology, enogtyve(2), 165-172.
  6. Ellis, M., van Weenen, J., Copley, P., Dickman, C., Mawson, P. & Woinarski, J. 2016. Macropus rufus . IUCNs røde liste over truede arter 2016: e.T40567A21953534. https://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-2.RLTS.T40567A21953534.da. Downloadet den 25. februar 2020.
  7. Kram, R. og Dawson, T. J. (1998). Bevægelsesenergi og biomekanik af røde kænguruer (Macropus rufus). Komparativ biokemi og fysiologi Del B: Biokemi og molekylærbiologi, 120(1), 41-49.
  8. McCarthy, M. A. (1996). Kængurunetværk (Macropus rufus) dynamik: virkninger af nedbør, tæthedsafhængighed, høst og miljømæssig stokasticitet. Tidsskrift for anvendt økologi, 45-53.
  9. Moss, G. L. og Croft, D. B. (1999). Den røde kænguros kropstilstand (Macropus rufus) i det tørre Australien: virkningen af ​​miljøtilstand, køn og reproduktion. Australian Journal of Ecology, 24(2), 97-109.
  10. Muths, E., & Hinds, L. A. (1996). Cirkulerende niveauer af prolactin og progesteron i en vild population af røde kænguruer (Macropus rufus) Marsupialia: Macropodidae. Generel og komparativ endokrinologi, 101(3), 317-322.
  11. Sharman, G. B. og Calaby, J. H. (1964). Reproduktiv adfærd i den røde kænguru, Megaleia rufa, i fangenskab. CSIRO Wildlife Research, 9(1), 58-85.
  12. Shepherd, N.C. (1981). Prædation af røde kænguruer, Macropus rufus, af dingo, Canis familiaris dingo (Blumenbach) i det nordvestlige New South Wales. Forskning i vilde dyr, 8(2), 255-262.
  13. Smith, M. J. (1996). Varigheden af ​​den embryonale diapause i den børstehale bettong, Bettongia penicillata (Potoroidae): virkning af alder af den hvilende corpus luteum. Reproduktion, fertilitet og udvikling, 8(4), 807-810.

Endnu ingen kommentarer